Over Mariebo

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze pagina!
Hieronder vind je een stukje over het ontstaan van Mariebo en de visie van het bedrijf.

Mariëlle Hukker- Boeijenk (eigenaar van Mariebo) is de grondlegger van dit bedrijf en zij zal hier iets over schrijven.

Ik ben moeder van 3 kinderen, Phileine (2014) Thijmen (2016) en Valenthe (2018).
Van kinds af aan ben ik gefascineerd door zwangerschap en baby. Ik droomde van een baan in het ziekenhuis als kraamverpleegkundige, maar ik kwam er al vrij snel achter dat dit niet helemaal mijn ding was. Toch bleef het onderwerp mij bijzonder fascineren.

Ik kwam door mijn opleiding in aanraking met yoga en ik merkte daar al vrij snel de positieve effecten van. Dat je met yoga ook zwangeren kunt helpen, vond ik al helemaal interessant. Ik doorliep gedurende 4 jaar een opleiding tot yogadocent en ik ben gelijk aan de slag gegaan. Naast dat ik zwangere vrouwen nog steeds graag help, geef ik ook met veel passie reguliere yogalessen.

Ik help graag mensen wat het positieve effect van yoga kennen. Mij brengt het meer helderheid in mijn hoofd, een soepel en krachtig lichaam en een goede mindset. Yoga houd mij gezond. Het is een levensstijl geworden.
Zelf ben ik erg nuchter, modern en hou ik van uitdaging. Mijn team is  ook jong en dynamisch. Ik wil ook laten zien dat yoga niet zweverig hoeft te zijn. Dat yoga naast ontspannen ook hip en modern is.

Tijdens mijn bevallingen heeft yoga een belangrijke rol gespeeld. Yoga heeft mij enorm veel zelfvertrouwen gegeven. Vroeger was ik echt een muurbloempje, tegenwoordig meng ik mij vrij makkelijk in onbekend gezelschap. Door het zelfvertrouwen, schoot ik (met name tijdens mijn laatste bevalling), niet in de angst. Angst is niet zo handig wanneer je aan het bevallen bent, want het zet alles op slot, terwijl het juist open moet gaan. Het bewustzijn hiervan is zo ontzettend belangrijk. Ik help vrouwen met hun partner te oefenen hoe ze het daar beneden open kunnen houden en controle over de weeën kunnen pakken d.m.v. allerlei technieken vanuit yoga, mindfulness, hypnobirthing, postnataal trainer en coaching.

Visie

Mijn uiteindelijke doel? Ik zou het geweldig vinden om een echte yogaschool te runnen waar de hele dag door lessen te volgen zijn van diverse docenten. Voor mij staat de moeder hierin centraal. Waarom moeders? Nu ik zelf het moeder zijn doorleef, ervaar ik pas wat vermoeidheid betekend, wat de hele dag ‘aan staan’ betekent en waarin tijd voor jezelf vinden echt een uitdaging is. Ik ben ervan overtuigt dat je met bewuste keuzes maken, zelf je dag en weekindeling bepaald, echter is het zeker bij kleine kinderen zo dat je veel meer rekening met hen moet houden en wat je ook wilt gaan doen of ondernemen, je altijd wat zult moeten regelen voor de kinderen.
Ik zie een plek voor mij, met kinderopvang waar moeders even zorgeloos een uurtje yoga kunnen beoefenen of een massage kunnen ondergaan terwijl hun kids in een prikkelarme omgeving goed verzorgd worden.